Vloerverwarming woonkamer

Vloerverwarming laten aanleggen in de woonkamer?

Overweegt u om vloerverwarming te nemen? Dan bent u bij G. Ruitenberg Dienstverlening aan het juiste adres. Ik ben een expert in vloerverwarming en kan deze vakkundig en netjes in uw woning monteren, bijvoorbeeld in de woonkamer. Dit kan bijvoorbeeld met montage op draadmatten. Bovendien informeer ik u middels een offerte vooraf over de kosten van de vloerverwarming. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Gedeeltelijke of volledige vloerverwarming

Tegenwoordig wordt er in iedere nieuwe woning vloerverwarming gelegd. Dit kan in de gehele woning maar ook in een aantal ruimtes. Standaard wordt de gehele benedenverdieping voorzien is van vloerverwarming.
Wanneer u gaat verbouwen en de vloerverwarming wilt laten leggen, dan is de woonkamer een veel gekozen optie. Samen met de woonkamer wordt dan ook tegelijkertijd de keuken gedaan. U kunt het best voor de woonkamer kiezen omdat u vaak de meeste tijd in deze ruimte doorbrengt. Door enkel de woonkamer van vloerverwarming te voorzien, kunt u besparen op de kosten. Dit geldt voor zowel de kosten van uw energierekening als de kosten voor het materiaal en montage.

Vloerverwarming monteren op netten

De meest voor de hand liggende manier om vloerverwarming te monteren is op draadmatten. Indien hiervoor wordt gekozen, start ik met het leggen van alufoam voor een optimale isolatie. Ik maak een opstaande rand van randstrook langs alle muren en randen, dit is voor het uitzetten en krimpen van de vloer. Op het alufoam leg ik de netten die ik aan elkaar vast maak. In de meeste gevallen knoop ik de vloerverwarmingsbuis op een afstand van 10 cm aan de netten. Ik maak groepen van maximaal 95 strekkende meters, dit om zoveel mogelijk comfort te genereren. Alle groepen worden vervolgens netjes aangesloten op een verdeler, hier is vooraf berekend hoeveel groepen er moeten komen. De verdeler wordt aangesloten op een cv-installatie of warmtepompsysteem, uw installateur kan het geheel aansluiten en correct inregelen.

Ontvang de offerte!

Wilt u zo snel mogelijk weten wat het laten monteren van vloerverwarming u gaat kosten? Vul dan het contactformulier in met alle informatie en u ontvangt via e-mail een offerte. Bij G. Ruitenberg Dienstverlening zorg ik altijd voor een scherpe prijs. Ook kunt u gerust al uw vragen aan mij stellen, ik sta graag voor u klaar!

Menu